Schaamluis behandeling

Last van schaamluis. Het is tijd om dit te verhelpen. Je wilt natuurlijk niet jouw ganse leven het kruis zitten te krabben. Tevens is het lullig als je een ander gaat helpen aan platjes. Start je met het behandelen van schaamluis ben je er meestal binnen 10 dagen weer vanaf.

Gelukkig hoef je niet eerst de dokter te melden dat je last hebt van platjes, maar kan je zonder recept naar de apotheek toe en voor sommige behandelmethoden kan je zelfs bij de drogist terecht.

– Je kan medicijnen gebruiken als permetrine en malathion, maar persoonlijk vindt ik dat je altijd methoden kunt toepassen waarbij geen gebruik wordt gemaakt van medicijnen.

– Je kan bijvoorbeeld de gebieden waar schaamluis zich nestelt gaan scheren, zie pagina scheren. Voor de gebieden die je liever niet scheert zoals wenkbrauwen en wimpers zijn er alternatieve methoden. Plaatsen die je niet wilt scheren kan je uitkammen met een daarvoor speciale luizenkam. Je mag hierbij geen plek overslaan en moet op de huid beginnen.

– Wimpers schaamluis vrij maken kan op verschillende manieren. Je kunt de wimpers insmeren met vaseline en dit enkele weken 2 keer per dag herhalen, maar ook met een pincet handmatig iedere luis verwijderen.

– Je kan schaamluis behandelen met daarvoor bestemde shampoo. Je kan bijvoorbeeld Prioderm shampoo gebruiken. Wel moet je de instructies goed lezen om de behandeling tot een goed einde te laten verlopen.

– Je hebt platjes laat deze behandelen, maar wilt ze natuurlijk niet direct weer hebben. Beddengoed, kleren, handdoeken, washandjes etc was het goed uit op 60 á 70 graden en laat het daarna een tijdje in een luchtdichte luizenzak. Indien je een vaste partner hebt is het beter om deze ook een behandeling te laten ondergaan.


Platjes.com | Privacy Policy