Schaamluis Scheren

Het scheren van het schaamhaar kan je helpen met het voorkomen van platjes of bij het verhelpen. Toch vinden wij dat scheren niet altijd voldoende is. Platjes kunnen zich ook nestelen in de wenkbrauwen, snor, baard of oksels. Zou je als methode om schaamluis te behandelen kiezen voor scheren; Zou je eigenlijk elke plek waar platjes kunnen voorkomen moeten scheren. Uiteraard kan je wel echt alleen de schaamstreek gaan scheren of dit tegelijk met de oksels, maar dan moet je wel op andere plekken de speciale shampoo of luizenkam gebruiken.

Ben je schaamluis aan het behandelen vergeet dan niet alle kledingstukken uit te wassen die je gedragen hebt en misschien dezelfde week weer gaat dragen. Tevens kan je ook beter het beddengoed eraf halen en alles wat tot een nieuwe besmetting kan leiden in de wasmachine te gooien. Wassen zelf kan je het best doen op 60°C of 70°C.  Je zou tevens na het wassen deze  washandjes, kleren, dekens, lakens etc enkele dagen in een zak kunnen bewaren die luchtdicht is.

Grote voordeel van schaamstreek scheren

Wanneer je last van platjes hebt en je gaat scheren heb je als grootste voordeel dat je direct de leefomgeving weghaalt. De platjes hebben dan geen haren meer om op te zitten. Wel moet je natuurlijk alles goed scheren anders helpt het nog niet. Een andere bijkomend voordeel van het scheren van de schaamstreek is dat mannen en vrouwen dit beide mooi gezicht vinden. Je hoeft je tegenwoordig als man en vrouw niet meer te schamen als je de schaamstreek scheert. In onze moderne tijd is dit vrij normaal geworden en natuurlijk een stuk hygiënischer.

Tips scheren Schaamstreek

Vrouwen mogen graag de schaamstreek scheren, maar helaas gaat dit vaak gepaard met irritatie. Je kan dit als vrouw zijnde toch wel een beetje voorkomen. Ten eerste heb je een goed scheermes nodig. Wegwerpscheermesjes zijn vaak van mindere kwaliteit dus maak gebruik van echt goede scheermesjes. Je kan onder de douch of in bad gaan zitten en scheren. Dit zal ontlastend zijn voor de huid. Doe je dit niet maak dan altijd gebruik van scheerschuim, olie of scheergel. Bij het scheren kan je de huid strak trekken en rustig het mesje er over heen laten gaan. Spoel telkens het mesje weer schoon voor een optimaal scheergenot. Scheer zoveel mogelijk met de richting van de haartjes. Zo ontstaat er minder wrijving. Na het scheren ga je als verkoeling voor de huid lekker wassen met schoon water. Maak hierbij geen gebruik van zeep.
Mannen scheren ook steeds vaker de schaamstreek. Vrouwen vinden dit geweldig en het is een stuk hygiënischer. Ook voor de mannen geldt scheren onder een warme douch of bad en maak gebruik van scheerschuim of dergelijke. Je zal minder kans hebben op irritatie. Voor een goed resultaat kan je net als de vrouw de huid strak trekken en dit met name bij de balzak. Na het scheren geldt ook voor mannen spoelen met water zonder zeep. Je kan tevens na het scheren gebruik maken van lotion om de huid lekker zacht te houden. Mannen hebben in ieder geval minder kans op sneetjes en ook hebben mannen minder last van irritatie.

Eén ding is zeker. De hygiëne gaat een stuk vooruit wanneer de schaamstreek geschoren is. Is de dame in kwestie zwanger brengt dit extra comfort met zich mee. Bij de bevalling is het een stuk fijner om geschoren te zijn dan flink behaard. Ook verloskundigen vinden het zo een stuk makkelijker. Bij de bevalling hebben ze zo een veel beter zicht op wat er komen gaat. Wel geldt voor het scheren zowel bij vrouwen als bij mannen dat de hygiëne er op vooruit gaat. Je zal minder kans hebben op platjes en dat is ons uiteindelijke doel.


Platjes.com | Privacy Policy