Schaamluis symptomen

Je wilt weten of je last hebt van platjes? We gaan je in ieder geval laten weten wat de symptomen zijn van schaamluis, maar makkelijk herkennen zal het niet zijn. De symptomen van schaamluis kunnen over het algemeen ook duidden op andere aandoeningen.

Nadat je in aanraking bent geweest de luis kan het soms wel 10 á 14 dagen duren voordat je symptomen begint te vertonen, maar wanneer je ze vertoont zit je er vaak al dik onder. Je zal eerst jeuk gaan krijgen tussen jouw schaamhaar. Je zal waarschijnlijk gaan krabben, maar dit uiteraard beter om niet te doen, omdat je dan infectie kan oplopen. De platjes zelf kunnen geen infectie veroorzaken. Er kunnen rode bultjes bijkomen die flink jeuken en kan je flink last krijgen van roodgevlekte huid. Waarschijnlijk doordat de luis zich voedt met bloed. Gelukkig is het verder niet schadelijk voor ons, maar wel irritant.

Heb je veel jeuk en heb je rode vlekken of bultjes ga dan eens kijken of je witte puntjes kan zien op het schaamhaar. De eitjes van schaamluis zijn namelijk wit en met het blote oog te zien. Wel zijn ze uiteraard zeer klein en moet je goed kijken.

Als laatst kan je nog eens het ondergoed van jou en eventueel je partner gaan bestuderen. De schaamluis heeft bruine of rode ontlasting en dit kan vlekken veroorzaken in het ondergoed.

De symptomen van platjes zoals jeuk, rode vlekjes enzovoorts komen overeen met de kinderziekte waterpokken, maar bij platjes ligt de oorzaak aan de buitenkant.


Platjes.com | Privacy Policy